Index Vakbarát Hírportál

Beperelte két gyermekét egy anya, mert még mindig otthon laktak

2023. október 27., péntek 15:41

Egy 75 éves olasz nő beperelte két, 40 és 42 éves fiát, miután többször kérte őket, hogy költözzenek ki és éljenek önállóbb életet, de a gyermekek ennek nem tettek eleget.

Egy bírósági ügy megmutatta, hogy még az olasz anyáknak is vannak határaik, amikor a fiaik babusgatásról van szó (mollycoddling). A 75 éves olasz nő az északi Pavia városából nemrég pert nyert felnőtt fiai ellen, amiért azok túl sokáig élvezték az otthon melegét – számolt be az Euronews

A „gyermekek” nem voltak hajlandóak kiköltözni, miközben az anyjuk saját költségén állta a háztartás vezetésével járó költségeket. Hiába próbálta rávenni őket, hogy távozzanak, a helyi újságnak azt mondta, hogy egyikük sem vette figyelembe kérését. 

A nőnek végül annyira elege lett a helyzetből, hogy úgy döntött, bírósághoz fordul, főleg azért, mert mindkettőjüknek van munkája, de nem voltak hajlandóak segíteni a házimunkában vagy a kiadásokban.

A bíróság az asszony mellé állt, a bíró pedig kilakoltatási végzést hozott a nő két fia ellen. Bár a szülőknek kötelességük eltartást nyújtani gyermekeiknek, ez már nem volt indokolt, mivel a két gyermek már elmúlt 40 éves – indokolta a bíró a döntést.

A két férfinak december 18-ig ki kell költöznie.

Bár a családtagok elleni kilakoltatási végzések ritkák, ez mégsem kivételes helyzet Olaszországban, ahol több mint 2 millió 30 év feletti ember számolt be arról, hogy 2022-ben még mindig a szüleivel élt.

Rovatok