Index Vakbarát Hírportál

Több mint negyven halálos áldozata van a kazahsztáni bányaszerencsétlenségnek

2023. október 29., vasárnap 15:34

A legfrissebb adatok szerint negyvenkettőre emelkedett a kazahsztáni bányaszerencsétlenség áldozatainak száma. Tíz embert még mindig keresnek a hatóságok.

Tovább emelkedett a kazahsztáni bányaszerencsétlenség halálos áldozatainak száma: vasárnapi adatok szerint már 42 ember holttestét találták meg, tíz embert továbbra is keresnek – írja a Magyar Nemzet.

A regionális közigazgatás korábban arról számolt be, hogy tűz ütött ki a Kosztyenko bányában, amely következtében 16 ember meghalt, további tizennyolcat pedig különböző mértékű sérülésekkel kórházba szállítottak. Ugyanezen forrás szerint „a föld alatt tartózkodó 252 bányász közül 205-öt hoztak a felszínre”.

Két hónapon belül ez a második halálos baleset a csoport egyik telephelyén, miután augusztus közepén öt bányász halt meg ugyanebben a régióban. 

A tragédia nem messze Karaganda városától történt, aközép-kazahsztáni ipari területen.

Az ArcelorMittal-csoportot Kazahsztán rendszeresen bírálja a biztonsági és környezetvédelmi előírások be nem tartása miatt. Kaszim-Zsomart Tokajev kazahsztáni elnök szombaton elrendelte, hogy szüntessék meg az együttműködést a luxemburgi székhelyű csoporttal.

Rovatok