Index Vakbarát Hírportál

Donald Trump megint benézte, nem tudja, hol van Magyarország

2023. október 30., hétfő 17:49

Hiába az Orbán Viktor és Donald Trump közötti igaz barátság és szövetségesi viszony, a volt amerikai elnök továbbra sem tudja betájolni, hol található Magyarország. Ezúttal egy beszédében azt mondta, országunk Ukrajnával és Oroszországgal is határos. Trump a napokban egy kampánysapkát küldött Orbánnak, remélhetőleg a miniszterelnök egy térképpel viszonozza barátja figyelmességét.

Kevesebb mint egy héttel azután, hogy a volt amerikai elnök összekeverte Magyarországot és Törökországot, Trump ezúttal országunk határait tévesztette el – írja a Politico. Vasárnap az Iowa állambeli Sioux Citybe látogatott, ahol Orbán Viktorról és Magyarországról szólva úgy fogalmazott:

Hallott már valaki Orbán Viktorról? Ő Magyarország vezetője. Magyarország pedig Ukrajnával és Oroszországgal is határos.

Trump azonban ezúttal sikeresen eltalálta, hogy Orbán melyik ország miniszterelnöke, múltkori beszédében ugyanis azt állította, hogy Törökország vezetője. A dolog szépséghibája, hogy sem Magyarország, sem pedig Törökország nem határos Oroszországgal.

Orbán és Trump szoros viszonyt ápol egymással, mi sem mutatja jobban ezt a tényt, mint a néhány nappal ezelőtti történések, amikor Trump egy piros kampánysapkát küldött Orbánnak, Szijjártó Péter közreműködésével.

2016-ban a magyar miniszterelnök volt az első hivatalban lévő vezető, aki Donald Trump támogatására buzdított az amerikai elnökválasztási kampányban. Orbán a közelmúltban pedig arról beszélt, hogy az ukrajnai háborút Trump visszatérése oldhatná meg. Úgy véli, a béke záloga a volt republikánus elnök visszatérése.

Rovatok