Index Vakbarát Hírportál

Szállást béreltek az Airbnb-n, denevérek támadták meg őket

2023. október 31., kedd 18:54

Egy michigani bérelt ingatlanban tartott osztálytalálkozó a résztvevők szerint „halloweeni horrorfilmmé” változott, amikor denevérek hada támadta meg őket.

2023. július végén az Airbnb-n keresztül egy társaság kibérelt egy ingatlant, hogy itt tarthassák a középiskolás osztálytalálkozójukat – írja a New York Post.

Az első három nap minden rendben volt, a harmadik éjszakán azonban két nő furcsa hangokra ébredt fel, és azt látták, hogy valami repked a hálószobában. A nők rémülten menekültek ki a szobából a folyosóra, és becsapták maguk mögött az ajtót.

A bérlők kezdetben azt hitték, hogy csak egy kóbor denevérről van szó, de hamarosan elborzadva fedeztek fel egy egész kolóniát belőlük a folyosón. Megpróbáltak kirohanni a házból, de a lépcsőházat „denevérekkel telezsúfolva” találták, így visszamentek a hálószobájukba, és elbarikádozták magukat, ám minden erőfeszítésük ellenére a denevérek így is be tudtak hatolni a szobájukba.

A bérlők közül néhánynak a hajába gabalyodtak az állatok, és legalább egyiküket meg is harapták.

A házhoz kihívott kártevőirtó a padlást denevérguanóval borítva találta, az alagsor falai pedig denevérvizelettől csöpögtek, ami arra utal, hogy a hatalmas denevérkolónia már évek óta a házban élhetett.

Az eset után a bérlők jogi panaszt nyújtottak be az Airbnb ellen, amiért a cég engedélyezte, hogy az ingatlant meghirdessék a platformon. Az ingatlan tulajdonosait és a karbantartókat pedig azzal vádolják, hogy nem gondoskodtak a lakóhely biztonságáról, mielőtt bérbeadásra kínálták volna azt.

Senki sem számít arra, hogy denevérek hada támadja meg. Ez úgy játszódott le, mint egy jelenet egy halloweeni horrorfilmből

– mondta Jon Marko ügyvéd.

Az Airbnb nem reagált a perrel kapcsolatos megkeresésre.

Rovatok