Index Vakbarát Hírportál

Három ember meghalt és több megsebesült Indiában egy Jehova tanúi-kongresszuson történt robbantásban

2023. október 31., kedd 10:45

Bombát robbantottak a dél-indiai Kerala államban vasárnap egy Jehova tanúi-kongresszuson. A robbantásban hárman meghaltak és sokan súlyosan megsebesültek. A rendőrség letartóztatta az elkövetőt.

A Jehova tanúi regionális szóvivője, TA Sreekumar szerint több robbanás is történt vasárnap a Kerala állambeli Kalamassery város egyik csarnokában. Hozzátette, a háromnapos rendezvényen több mint kétezer ember vett részt – írta a BBC.

A robbantásban hárman meghaltak és sokan megsebesültek.

Jelenleg 17 embert ápolnak intenzív osztályon, közülük négyen kritikus állapotban vannak. Az egyik áldozat egy 12 éves kislány, aki korábban 95 százalékos égési sérülést szenvedett.

A rendőrség letartóztatta az elkövetőt, aki egy Facebookon közzétett videójában magára vállalta a támadást, majd önként jelentkezett a hatóságoknál. Dominic Martin kihallgatásán elmondta, egykor a Jehova tanúi tagja volt, azonban nem értett egyet a vallási csoport tanításaival, így dühében fel akarta robbantani azt.

Sreekumar szerint a férfi valójában sosem volt a csoport regisztrált tagja.

A rendőrség jelenleg is nagy erőkkel nyomoz az ügyben. „Meggyőződésünk, hogy a gyanúsított vallomása és a bizonyítékok alapján Dominic Martin követte el a bűncselekményt” – mondta hétfőn A Akbar, a város rendőrkapitánya. Hozzátette, a férfi együttműködik a rendőrséggel.

Rovatok