Index Vakbarát Hírportál

Megszólalt a Hamász által elhurcolt magyar–izraeli lány nagynénje

2023. október 31., kedd 20:45

Osnat Weiss a Heteknek adott interjújában mesélte el, hogy pontosan mi történt azzal a magyar–izraeli tinédzser lánnyal és édesanyjával, akit október 7-én raboltak el a Hamász terroristái.

Osnat Weiss az anyukától tudta meg október 7-én, hogy betörtek a Hamász terroristái a Be’eri kibucba. Amikor megszakadtak a nőtől érkező üzenetek, Weiss az unokahúgának, a 18 éves magyar–izraeli Nogának írt, aki azt válaszolta, hogy a fegyveresek már a szobájukba is betörtek, és ő éppen az ágy alatt bujkál – derült ki a Heteknek adott interjújából.

Még mindig itt vannak. Épp most gyújtják rám a házat

– üzente a lány a nagynénjének.

Weiss elmondása szerint csak a szerencsén múlt, hogy ő és a 13 éves fia nem voltak ott, mert mint mondta, az ünnepen meg kellett volna látogatniuk a családot, de végül nem tudtak elmenni. Noga két nővére egy másik lakásban bújt el, ők mesélték el később, hogy a lány már nem kapott levegőt a füsttől, ezért az ablakon keresztül menekült ki a házból, és a kint lévő terroristák az édesanyjával együtt túszul ejtették.

Osnat Weiss testvérét, a magyar–izraeli kettős állampolgár édesapát, Ilant eltűntként tartják nyilván. Ő még aznap reggel elment otthonról, mert a segítségét kérték a szomszédok, azonban azóta nem látták.

A nagynéni azt is elmesélte, hogy másik bátyját, Amirt és a feleségét megölték a terroristák, amikor kézigránátot dobtak az otthonuk biztonsági szobájába. A haláluk előtt viszont még volt erejük elbúcsúzni a rokonoktól, akik szintén ugyanabban a kibucban laktak, mint ők. 

Rovatok