Index Vakbarát Hírportál

Varga Judit: Nemet kell mondanunk az illegális bevándorlásra

2023. október 31., kedd 06:42

Brüsszel hatalmasat téved, ha kitart a migrációt elősegítő lépések mellett, nemet kell mondanunk az illegális bevándorlásra – jelentette ki az Országgyűlés európai ügyek bizottságának fideszes elnöke a Facebook-oldalán vasárnap közzétett videójában.

Varga Judit hangsúlyozta, az illegális bevándorlás jelenti a legnagyobb kihívást ma Európában, hiszen a legalapvetőbb értékeket és eredményeket kockáztatja, ellehetetleníti az unión belüli szabad mozgást biztosító schengeni határok fenntartását.

Felhívta a figyelmet arra, hogy a sok bevándorló miatt a közbiztonság, az emberek mindennapi jóléte kerül veszélybe. Mindennaposak a támadások, az embercsempészek pedig egyre szervezettebbek, s az is előfordul, hogy 100-200 tagú csoportok próbálnak betörni Európába a magyar határon keresztül – mondta a kormánypárti politikus.

Miközben felfegyverzett bevándorlók naponta lövöldöznek a déli határkerítésnél, Brüsszel egyetlen fillérrel sem támogatja Magyarország határvédelmét. Úgy fogalmazott: „Hol van a józan ész határa, épp ésszel ugyanis felfoghatatlan, hogyan követelhetik, hogy engedjük be a határainkat erőszakkal ostromló migránsokat és több tízezer illegális bevándorló számára hozzunk létre nyitott migránstáborokat Magyarországon.”

A „brüsszeli bürokraták” pedig ezen a héten sem tétlenkedtek – tette hozzá –, egy újabb migrációpárti jogalkotási lépést erőltettek rá a tagállamokra. Emlékeztetett, a migrációs paktum utolsó elemének végleges szövegét a szavazás előtt 5 perccel osztották ki a résztvevőknek, és ha mindez nem lett volna elég, összesen 13 percet szántak a megtárgyalására.

Úgy látszik, Brüsszelben ennyi időt hagynak ma egy egész kontinens sorsát eldöntő kérdésre – mondta.

Tudjuk, hogy Brüsszel célja, hogy mielőbb lenyomják a torkunkon a lehető legtöbb migrációt támogató intézkedést, ezt viszont mi nem fogjuk hagyni, mert szemben áll a magyar emberek akaratával, tarthatatlan helyzetet eredményez, veszélyezteti az emberek biztonságát, az európai kultúrát és európai életmódot

– hangoztatta Varga Judit.

Hozzátette, Brüsszelben ezért változásra van szükség, és „nekünk nemet kell mondanunk az illegális bevándorlásra”.

(Borítókép: Varga Judit 2023. március 2-án. Fotó: Mónus Márton / MTI)

Rovatok