Index Vakbarát Hírportál

Telefonbetyárok húzták ki Giorgia Meloniból: Ukrajnából már mindenkinek elege van

2023. november 1., szerda 20:24

Giorgia Meloni olasz miniszterelnök az ukrajnai konfliktus okozta nemzetközi fáradtságról és az Olaszországnak a migráció kezelésében nyújtott támogatás hiányáról beszélt az orosz telefonbetyárokkal folytatott telefonbeszélgetésben.

A már több európai hírességet, politikust, köztük a magyar főpolgármestert, Karácsony Gergelyt is megtréfáló duó, Vovan és Lexus ezúttal az olasz miniszterelnököt vette célba. A szeptemberben kelt hívás 13 perces hangfelvételét szerdán tették közzé az interneten – írja a Reuters.

Meloni hivatala közleményében sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy az Afrikai Unió Bizottságának vezetőjeként fellépő szélhámos megtévesztette.

A hivatal szerint a hívásra szeptember 18-án került sor, az ENSZ Közgyűlésen az afrikai vezetőkkel folytatott megbeszélések előtt.

Az oroszok ukrajnai háborújáról kérdezve Meloni angolul szólt:

Úgy látom, hogy nagy a fáradtság, meg kell mondanom az igazat, minden oldalról. Közel vagyunk ahhoz a pillanathoz, amikor mindenki megérti, hogy kiútra van szükség.

„A probléma az, hogy olyan kiutat találjunk, amely mindkét fél számára elfogadható, anélkül, hogy a nemzetközi jogot lerombolnánk” – tette hozzá.

Kitért arra, hogy Olaszország a Földközi-tengeren átkelő menekültek első számú célállomása. Meloni sajnálkozott, hogy a nemzetközi partnerek nem tesznek eleget azért, hogy segítsék Olaszországot ebben a helyzetben.

Mindannyian egyetértenek abban, hogy ezt a problémát egyedül Olaszországnak kell megoldania. Ez egy nagyon ostoba gondolkodásmód

– mondta Meloni.

A tréfamester Lexus, vagyis Alekszej Sztoljarov szerint Meloni legalább hajlandó megosztani a valós véleményét.

A teljes felvétel itt hallgatható meg angolul:

Rovatok