Index Vakbarát Hírportál

Megérkezett a tél, 100 km/h-s széllökésekkel és hóval köszöntött be a szomszédban

2023. november 6., hétfő 16:00

Románia egyik legmagasabban fekvő részén, a Transzfogarasi úton szombat estétől erős havazás, hófúvás és széllökések nehezítik a közlekedést.

A Brassó megyei útügyi igazgatóság szerint a Balea-vízesés és a Piscul Negru pontok közötti útszakaszon vasárnap is folyamatosan dolgoztak a hókotrók, az utakat csúszásgátlókkal is kezelték. Hétfőtől ezeken a szakaszokon, illetve a Transalpinán pedig Ranca és Obarsia Lotrului között nem közlekedhetnek az autósok – írja a Foter.ro.

A román Digi24 hírtelevízió és hírportál beszámolója szerint az 1700 méternél magasabban fekvő területeken a széllökések elérték, több esetben pedig átlépték a 100 kilométer/órás sebességet.

A világ másik felén is lecsapott Tél tábornok: szokatlanul hideg időjárás és hóviharok sújtották hétfőn Kína északkeleti részét; több száz iskolát zártak be és több száz repülőjáratot kellett átütemezni, miközben az északi tartományok kormányai a fűtés korábbi elindítására készülnek.

A központi meteorológiai megfigyelőállomás szerint egyes területeken 8–10 centiméter hó hullhat, számos régióban pedig hirtelen lehűlést jósolnak, de több más területen is narancssárga riasztást adtak ki hóviharok miatt.

Rovatok