Index Vakbarát Hírportál

Hat ember is kórházba került a szomszédban, mert megmarta a nyelőcsövüket a Coca-Cola

2023. november 8., szerda 18:09

Visszahívja két termékét a kereskedelmi forgalomból a Coca-Cola horvátországi forgalmazója, mert hat ember kórházba került, miután ivott ezekből a szénsavas üdítőkből – közölte szerdán a társaság.

A cég vezetése az állami felügyelőség szóbeli határozata miatt döntött így, bár megjegyezték, hogy belső vizsgálatuk sem a gyártásban, sem a termékekben nem mutatott ki szabálytalanságot.

Továbbra is együttműködünk az illetékes hatóságokkal, és konkrét lépéseket teszünk fogyasztóink védelme érdekében

– olvasható a Coca-Cola Horvátország sajtóközleményében.

Horvátországban több különböző városban, Splitben, Fiumében, Varasdon és Zágrábban kerültek kórházba kedden és szerdán olyan személyek, akik Coca-Colát vagy a cég által forgalmazott Romerquelle Emotion Blueberry Pomegranate ásványvizet fogyasztottak, és az megmarta a nyelőcsövüket. A hatóságok jelentése szerint mindannyian könnyebb sérüléseket szenvedtek, és már nincsenek kórházban.

Az ügyben a rendőrség és az ügyészség is nyomoz. Krunoslav Capak, a Horvát Közegészségügyi Intézet (HZJZ) igazgatója szerint valószínűleg valamilyen maró hatású anyagról van szó.

A legfontosabb, hogy megvizsgáljuk, nincs-e idegen elem az italokban, mert maga az üdítő, annak összetevői nem okozhattak ilyen sérüléseket

– hangsúlyozta az igazgató a minták bevizsgálásával kapcsolatban.

Horvátországban több üzletlánc is úgy döntött, hogy elővigyázatosságból a Coca Cola minden alkoholmentes italát leszedi a polcokról, és hasonlóan járt el a legtöbb vendéglátóipari cég is.

Magyarországon is tudnak a problémáról

A Coca-Cola Magyarország az Index megkeresésére közölte, hogy tudnak a termékeinket érintő, Horvátországban történt esetekről.

Horvát vállalatunk megtette a szükséges intézkedéseket a lakosság biztonságának megóvása érdekében. Kollégáink teljeskörűen együttműködnek a helyi hatóságokkal az esettel kapcsolatos hivatalos kivizsgálást illetően

– fogalmazott Márton György, az LWP kommunikációs munkatársa.

A horvátországi események nem érintik a Magyarországon forgalomba hozott termékeket – tették hozzá.

Rovatok