Index Vakbarát Hírportál

Visszaharapott az őt támadó krokodilnak, így élte túl a támadást az ausztrál farmer

2023. november 8., szerda 12:26

Egy ausztrál farmer azt mondta: szerencsés, hogy még lélegzik, miután megtámadta őt egy krokodil. Elmondása szerint azért maradt életben, mert volt annyi lélekjelenléte, hogy visszaharapjon, mire az állat elengedte őt.

Colin Deveraux marhatenyésztő egy hónapot töltött kórházban, miután megtámadta őt a 3,2 méter hosszú sós vízi krokodil Ausztrália középső részén.

Az ABC Newsnak elmondta, hogy a túlélésért folytatott küzdelemben megharapta a krokodil szemhéját.

Deveraux a küzdelem előtti pillanatokat is felidézte. Elmesélte, hogy éppen a Finniss folyó közelében épített kerítés, amikor a krokodil elkapta a jobb lábát, megrázta őt, mint egy „rongybabát”, és a vízbe rántotta.

Deveraux ezután a bal lábával megpróbálta bordán rúgni a krokodilt, de ez nem sikerült, ezután harapott bele az állatba.

„Roppant kényelmetlen helyzetben voltam, de sikerült megharapnom a krokodilt, mire ő elengedett. Gyorsan megindultam a kocsim felé. A krokodil még üldözött egy darabig engem, de aztán megállt. Egy törülközővel és egy kötéllel elállítottam a vérzést, aztán a bátyám bevitt a kórházba” – mesélte a szerencsés túlélő.

A legutóbbi halálos kimenetelű krokodiltámadás idén áprilisban történt a queenslandi Cape York-félszigeten lévő Kennedy folyónál, írja a BBC.

Rovatok