Index Vakbarát Hírportál

Miért tesznek az emberek WC-papírt a hűtőbe?

2023. november 8., szerda 20:12

A közösségi médiának köszönhetően, ha valaki előáll egy ötlettel, legyen az jó vagy rossz, futótűzként terjed tovább a platformon. Most egy igen meglepő lifehack terjed a TikTok videómegosztó oldalon, ugyanis egyre nagyobb az egyetértés abban, hogy jó ötlet WC-papírt tenni a hűtőbe, mivel az hatékony a szagtalanításban és a nedvesség felszívásában is.

A hűtőszekrényből áradó jellegzetes romlott bűztől szinte lehetetlen megszabadulni. Kivéve persze, ha követjük a TikTok egyes felhasználóit, akik egy olyan lifehackre esküsznek, amelynek lényege, hogy vécépapírt teszünk a hűtőbe – írja a New York Post.

A hűtőszekrényből érkező kellemetlen szagok nagy része a felesleges nedvességből ered, amely penészgombát okozhat. Bár lehet, hogy nem a leggusztusosabb látvány, de a vécépapír hatékonyan felszívja a levegőben lévő nedvességet, így segít a szagtalanításban.

A Parade azt javasolja, hogy a WC-papírt tegyük a hűtőszekrény hátsó részébe, távol mindentől, ami szivároghat, és három hét után dobjuk ki.

Bár a WC-papír tényleg jó megoldás lehet, korántsem működik olyan jól, mint a szódabikarbóna. A szódabikarbóna ugyanis nemcsak a nedvességet szívja fel, hanem a szagokat okozó savakat is semlegesíti.

Rovatok