Index Vakbarát Hírportál

Bombafenyegetés miatt lezártak egy parkot Brüsszelben

2023. november 10., péntek 12:02

Péntek délelőtt lezárták az Európai Parlament melletti Leopold parkot bombafenyegetés miatt.

Bombafenyegetés miatt péntek délelőtt lezárták az Európai Parlament melletti, valamint az Európai Tanács és az Európai Bizottság közelében található Leopold parkot − írja az MTI az Európai Parlament (EP) biztonsági szolgálatának közleménye alapján.

Az Európai Parlament sms-ben küldött üzenetben értesítette az EP-képviselőket a bombafenyegetésről.

Az üzenetben azt írták, hogy a Leopold parkot a rendőrség lezárta, az EP épülete azonban nincs veszélyben, közvetlen fenyegetés nem áll fent.

Az EP munkatársai az MTI-nek elmondták, az épületet nem zárták be, senkinek sem kellett elhagynia azt. Szemtanúk szerint a park bejáratainál rendőrautók állnak, a kapukat rendőrségi felirattal ellátott szalaggal zárták le. A forgalom a park könyékén zavartalan, a gyalogosok azonban a parkkal szembeni járdán közlekedhetnek.

Bombafenyegetés miatt kiürítették a Brüsszel Schaerbeek nevű negyedében található King Baudouin Főiskolát is péntek délelőtt. Az iskola vezetésének tájékoztatása szerint a diákokat és a tanárokat a közeli parkokba evakuálták. Mint írták, a diákok és a tanárok biztonságban vannak, de senki sem léphet az iskolába, ameddig arra a rendőrség nem ad engedélyt.

Rovatok