Index Vakbarát Hírportál

Rengeteg új koreográfiával érkezik a Just Dance 2024

2023. november 10., péntek 10:01

Több mint 135 millió ember játszik a Just Dance-szel, amiről azt állítják, bárki számára ideális. Az Ubisoft videójátéka 500 egyedi koreográfiát tartalmaz, amit a felhasználók a világ minden tájáról könnyedén követhetnek. Legújabb verziójában már bizonyítják is fentebb említett állításukat, ugyanis ez a fejlesztés már kerekesszékeseknek is biztosít koreográfiákat.

Egy francia tinédzser fiú, Seth kapta meg a lehetőséget, hogy tesztelhesse a Just Dance legújabb verzióját, amelyben már kerekesszékesek számára is készítettek koreográfiákat.

A legtöbb tinédzserhez hasonlóan szeretek játszani a barátaimmal és a testvéreimmel, de tolószékesként nem tudok mindig minden videojátékhoz csatlakozni

– fogalmazott a 14 éves Seth, aki egy ritka típusú izomsorvadásban szenved.

Elmondta, nagyon szeret játszani, és hálás azon technológiai újításokért, ami a hozzá hasonló testi fogyatékkal élőket is bevonja a különböző videójátékok világába. 

A Just Dance legújabb verziójában a tolószékes játékosoknak a karjaikat használva kell végigcsinálniuk a játékban látott koreográfiát, miközben a telefonjukat vagy konzoljukat tartják – attól függően, hogy milyen eszközön játszanak – írja a BBC.

Stacey Jenkins, a Just Dance egyik akadálymentesítési tervezési szakértője úgy fogalmazott,

a táncban mindenki örömét lelheti.

Kiemelte, a fejlesztési folyamat hosszadalmas és nehéz volt, és úgy érzi, száz százalékban sosem lesznek képesek mindenki számára elérhetővé és játszhatóvá tenni ezt a videójátékot. Mindemellett hozzátette, hatalmas előrelépés, amit eddig elértek, ugyanis eddig minden fejlesztéssel egyre elérhetőbbé sikerült tenniük a játékot.

Még hosszú út áll előttünk, de eddig is szép eredményeket értünk el, és nagyon jó azt látni, hogy már nem feltétlenül kizáró faktor a testi fogyatékosság

– mondta Jenkins.

Rovatok