Index Vakbarát Hírportál

Korrupt rendőrök kerültek rács mögé Kolozsváron

2023. november 10., péntek 12:04

Korrupción kaptak két rendőrt Kolozsváron, akik 200 és 500 lej (15–40 ezer forint) közötti összeget fogadtak el sofőröktől, és cserébe nem bírságolták meg őket. A hatósági személyeket börtönbüntetésre ítélték.

Két kolozsvári rendőr 2021 májusa és októbere között sorozatosan elengedett szabálytalankodó sofőröket kenőpénz fejében. 

A kolozsvári bíróság vádirata szerint 200 lej és 500 lej közötti pénzösszegeket kértek, kaptak és fogadtak el Kolozs megyében közlekedési szabálysértéseket elkövetőktől, hogy ne bírságolják meg őket, és hogy a jegyzőkönyvbe ne a valóságnak megfelelő tényeket rögzítsék – írja a Maszol.

A gyanúsítottakat 2021 októberében vették őrizetbe, hivatali visszaélés, okirat-hamisítás és kenőpénz elfogadása vádjával. Ezt követően mindkét rendőrnél házkutatást végeztek, amit követően egyiküket 30 napra letartóztatták, másikukat pedig bírósági felügyelet alá helyezték.

Az ügy irataiból kiderült, a rendőrök leginkább esti műszakjuk alatt tevékenykedtek, és előfordult, hogy egy-két óra leforgása alatt akár 1000 lejt (75 ezer forintot) is „megkerestek”.

Rovatok