Index Vakbarát Hírportál

Allahu Akbart kiáltottak, majd tűzijátékkal lőttek a fiatalok az iskolaigazgatóra

2023. november 10., péntek 20:06

Pénteken kora reggel „Allahu Akbar” kiáltások közepette tűzijátékkal vett célba egy lyoni középiskolát egy, mintegy tizenöt fiatalkorúból álló csoport. A kapu előtt több kukát is felgyújtottak, majd nem sokkal reggel 7 óra után a csoport állítólag az iskola igazgatóját támadta, aki kevesebb mint hat méterre tartózkodott a fiataloktól a kapuk mögött.

A rendőrség gyorsan közbeavatkozott, majd a járőrök megtekintették a biztonsági kamera felvételeit, melynek nyomán letartóztattak két embert, írja a Le Figaro.

Egyikük az iskola diákja, és jelenleg fegyelmi eljárás folyik ellene, bár nem tudni, hogy a történtek összefüggésben állnak-e ezzel a szállal.

Az egyik szülő „háborús jelenetről” számolt be. Elmondta, hogy a tűzijáték pánikot keltett a gyerekek között, akik megdöbbentek, miközben az osztálytermek felé igyekeztek.

A lyoni akadémia rektora közleményében határozottan elítélte a cselekményeket, „amelyek súlyosan veszélyeztették az iskola tanulóinak és személyzetének biztonságát”, és „támogatását ajánlotta fel az egész oktatási közösségnek”.

„A francia iskolák elleni erőszakot nem lehet tolerálni” – tette hozzá.

Rovatok