Index Vakbarát Hírportál

Beomlott egy épülő autópálya-alagút Indiában

2023. november 12., vasárnap 16:24

Többtucatnyi építőmunkás rekedt egy Indiában épülő autópálya-alagútban Indiában, miután beomlott a munkálatok közben. Egy 160 fős mentőalakulat keresi a vájatba szorult embereket.

Beomlott egy épülő autópálya-alagút Indiában, többtucatnyian bennrekedhettek, az építőmunkások után nagy erőkkel kutatnak – közölték vasárnap a helyi mentőszolgálatok.

A tájékoztatás szerint mintegy 40 munkás rekedhetett az északi Uttarakhand indiai állam területén található Uttarkasi település közelében épülő alagútban. A 4,5 kilométer hosszú vájat hozzávetőleg 150 méteres szakasza omlott be a kora reggeli órákban.

A mentőegységek egy szóvivője úgy nyilatkozott, hogy levegő van a föld alatt elég, de nehézséget okoz, hogy a mentési kísérletek közben újabb falszakaszok omlanak le a megsérült alagútrészben.

Puskar Szing Dami, a részben a Himalájában elterülő indiai tagállam kormányfője a Times of India című lap közlése szerint szoros kapcsolatban áll a mintegy 160 fős mentőalakulattal.

Az indiai kormány szerint az alagút az utazási idő lerövidítését hivatott szolgálni a régióban, emellett környezetkímélő is, hiszen nem kellett fákat kivágni az építkezés során.

Rovatok