Index Vakbarát Hírportál

Egy olasz kisváros utcáit rótta egy cirkuszi oroszlán

2023. november 12., vasárnap 12:02

Nem mindennap látni oroszlánt az utca kellős közepén sétálgatni Olaszországban, ez azonban most mégis megtörtént. Egy Róma melletti kisváros utcáit rótta egy hím oroszlán, amely állítólag a cirkuszból szökött ki.

Ijesztő estéje volt az olaszországi Ladispoli lakosainak, ugyanis egy hím oroszlán a cirkuszból megszökött, hogy sétálni induljon a körülbelül 40 ezer fős város utcáin – írja a Mirror.

A lakosokat a városvezetés felszólította, hogy maradjanak otthon, amíg be nem fogják a vadállatot. Alessandro Grando, Ladispoli polgármestere a közösségi médiában közölte, a helyi rendőrség segített a cirkusz munkatársainak az állat keresésében.

Végül helyi idő szerint este 10 óra körül sikeresen befogták és visszaszállították az oroszlánt.

Sokan megrémültek

A brit bulvárlap értesülései szerint a helyiek közül sokakat megrázott az eset, és dühös üzeneteket küldtek, amikben kifejezték felháborodásukat a cirkusz gondatlanságával kapcsolatban, amiért szökni hagyták az állatot.

Grando polgármestere hasonlóan vélekedett, és úgy fogalmazott,

remélem, ez az eset elindít valamit az emberek lelkiismeretében, és végre véget vetnek az állatok kizsákmányolásának az olyan szórakoztatóipari ágazatokban, mint a cirkusz

– mondta.

Rovatok