Index Vakbarát Hírportál

Meghalt Donald Trump nővére

2023. november 13., hétfő 17:36 | aznap frissítve

A volt szövetségi bíró, Maryanna Trump Barry 86 éves korában meghalt. Donald Trump nővére otthonában hunyt el.

Meghalt Maryanne Trump Barry volt szövetségi bíró, Donald J. Trump nővére. 86 éves volt − írta meg a The New York Times

Barry a manhattani Upper East Side-on lévő otthonában halt meg − közölte két, az ügyet ismerő forrás. Egyikük szerint hétfőn kora reggel találtak rá. A halál okát nem közölték. 

Barry szövetségi bíró volt New Jerseyben, egy olyan pozícióban, amelyet Trump megbízottja, Roy M. Cohn ügyvéd segített neki megszerezni Ronald Reagan elnökségének idején. A bírói székből 2019-ben vonult vissza, akkor, amikor a The New York Timesnak a család adózási gyakorlatáról szóló nyomozása nyomán vizsgálatokat indítottak ellene.

Bizalmasai szerint Trump kevesek szavaira hallgatott annyira, mint a húgáéra. Ám elnöki ciklusa utolsó évében jelentős törés keletkezett a kapcsolatukban, amikor unokahúguk, Mary L. Trump, aki a családjukról szóló memoárját népszerűsítette, hangfelvételeket hozott nyilvánosságra, amelyeken nagynénje kritikusan nyilatkozott az elnökről.

A 77 éves Trump esélyes a republikánus elnökjelöltségre, még úgy is, hogy négy ügyben tucatnyi büntetőjogi váddal kell szembenéznie, ráadásul az elmúlt években számos személyes veszteséget szenvedett el.

Fiatalabb testvére, Robert S. Trump 2020-ban halt meg, első felesége, Ivana Trump pedig 2022-ben.

Rovatok