Index Vakbarát Hírportál

Gépkarabéllyal a nyakukban indultak járőrözni a görkorcsolyán suhanó tálibok

2023. november 15., szerda 16:10

A YouTube-on és más közösségi oldalakon keringő videón AK–47-esekkel felfegyverzett tálib biztonsági erők láthatóak, amint görkorcsolyán járőröznek Kabul forgalmas utcáin.

A „radikálisnak” nevezett görkoris tálibok egy nagyobb katonai járműbe kapaszkodnak, majd elengedik azt, és az autók között kezdenek cikázni – írja az rtl.hu.

A görkorcsolya használata elvileg lehetővé teszi a fegyveres erők számára, hogy hatékonyabban navigáljanak a forgalomban és a zsúfolt utcákon, mintha gyalogszerrel vagy járművekkel közlekednének. Ez utóbbiakat gyakran akadályozhatják a torlódások, ami akadályozza a gyors cselekvést.

Ez az újszerű megközelítés, amelynek célja a biztonsági személyzet mobilitásának és gyors reagálási képességének fokozása, unortodox jellegének köszönhetően világszerte figyelmet kapott.

A Daily Star ugyanakkor azt írja, hogy a felvétel eredetét eddig nem sikerült ellenőrizni.

A tálibokra 2021-ben is felfigyelt a világ, amikor állig felfegyverezve elmentek vízibiciklizni a Band-e Amir Nemzeti Parkba, melyet sokan csak az afgán Grand Canyonként emlegetnek.

Korábban pedig olyan felvételek is napvilágot láttak, amiken a tálibok gépfegyverrel dodzsemeznek egy kabuli vidámparkban, később pedig alkoholt is találtak a kabuli cseh nagykövetségen, amikor átkutatták az elhagyott épületet.

Rovatok