Index Vakbarát Hírportál

Szabadlábra helyezték a brit férfit, aki hat gyermek haláláért felelős

2023. november 16., csütörtök 17:24

A feltételes szabadlábra helyezési bizottság döntése értelmében idő előtt szabadulhat a börtönből az a férfi, aki 2012 májusában Derbyben segített kirobbantani egy hat gyermek halálát okozó lakástüzet.

Paul Mosley-t 2013-ban emberölésért 17 év börtönre ítélték, miután segített meggyújtani a tüzet, amely hat gyermek halálát okozta. Mosley és a gyerekek szülei 2013-ban kerültek börtönbe emberölésért – írja a Sky News.

A feltételes szabadlábra helyezési bizottság csütörtökön közölte, hogy Mosley az október 24-i meghallgatást követően szabadlábra helyezhető.

A testület meggyőződött arról, hogy a szabadságvesztés már nem szükséges a köz védelme érdekében

– mondták.

Ez lesz a második alkalom, hogy Paul Mosley kiszabadul a börtönből. Korábban 2021-ben történt hasonló, de a következő évben visszatért az őrizetbe, miután megszegte feltételes szabadlábra helyezésének feltételeit.

Mick Philpott továbbra is börtönben marad, jelenleg életfogytiglani börtönbüntetését tölti, amelyből legalább 15 év a minimum. Feleségét, Mairead Philpottot 17 évre ítélték, de csak büntetése felét töltötte le, 2020-ban szabadlábra helyezték.

Rovatok