Index Vakbarát Hírportál

Nagy erejű földrengés rázta meg a Fülöp-szigeteket, menekítik a lakosságot

2023. november 17., péntek 21:04

Erős, 6,7-es magnitúdójú földrengés rázta meg a Fülöp-szigetek déli pontját pénteken. Több ember meghalt, emellett rengetegen megsérültek. A lakosság egy részét evakuálták, a helyi épületekben jelentős károk keletkeztek.

A Richter-skála szerint 6,7-es erősségű földrengés rázta meg pénteken a Fülöp-szigetek déli részét. A Reuters azt írta, hogy egy ember meghalt és legalább tizennyolcan megsérültek.

A földmozgás helyi idő szerint pénteken 16:14-kor történt, a Mindanao-szigettől 60 kilométeres mélységben. A rengéseket több szomszédos tartományban is érezték.

A Fülöp-szigeteki Vulkanológiai és Szeizmológiai Intézet jelentése szerint a térségben nem kell szökőárveszélyre készülni.

A General Santos Nemzetközi Repülőtér utasait kimenekítették a helyszínről. Az epicentrumhoz közeli Glan tengerparti városban több épület megrongálódott, és az áramszolgáltatás is szünetel. Koronadal városában egy bevásárlóközpontban keletkeztek súlyosabb károk. 

A Fülöp-szigeteki szeizmológiai intézet további utórengésekre figyelmeztette a lakosokat. A terület az egyik legaktívabb geológiai térségnek számít. A délkelet-ázsiai szigetország az úgynevezett csendes-óceáni Tűzgyűrű mentén fekszik, így viszonylag gyakoriak a földrengések.

Már legalább két halottról tudnak 

Frissítés: a földmozgás következtében legkevesebb két ember meghalt, több épületben károk keletkeztek – közölte a helyi katasztrófaelhárítási hivatal utóbb az MTI szerint. 

Rovatok