Index Vakbarát Hírportál

Megbotlott Joe Biden nyelve, kellemetlen helyzetbe került az elnök

2023. november 17., péntek 13:32

Joe Biden amerikai elnök minden igyekezete ellenére képtelen volt kiejteni egy technológiai cég nevét, majd belátta, hogy ez a feladat túl nagy falat a számára.

Az amerikai elnök a San Franciscóban megrendezett Ázsiai és Csendes-óceáni Gazdasági Együttműködés csúcstalálkozón szólt a vállalatvezetőkhöz, ahol megpróbált súgógépből felolvasni egy listát a technológiai cégekről, írja a The Telegraph.

Beszéde azonban félbeszakadt, amikor megpróbálta kiejteni egy cég nevét, majd feladta, és beismerte, ezt most nem kéne erőltetni. „Jobb, ha nem próbálom meg, és nem ejtem ki rosszul a vállalat nevét, mint ha megpróbálom, és rosszul ejtem ki” – mondta.

A közönség tagjai ezt hallva harsányan felnevettek, majd Biden mosolyogva folytatta beszédét.

„A lényeg az, hogy a kis- és középvállalkozások és a most induló vállalkozások is akcióba lendülnek” – hangsúlyozta.

Ez már a sokadik baklövése volt az elnöknek

A Biden korával és kompetenciájával kapcsolatos kérdések hosszú ideje témát szolgáltatnak az amerikai sajtónak. A kutatások szerint egyre több amerikai látja úgy, hogy Bidennek távoznia kell a Fehér Házból: az amerikai szavazók több mint kétharmada úgy véli, hogy a 80 éves elnök alkalmatlan egy második ciklusra, és a demokrata szavazók közel fele „problémaként” jellemzi a korát.

Joe Bidennek az elmúlt időszakban több mindennel is meggyűlt a baja, megesett, hogy a brit királynőt éltette, de volt, hogy elesett, vagy beverte a fejét egy helikopterbe. Legutóbb a szavakkal volt gondja, amikor eltévesztette Rishi Sunak titulusát. Az ügyben a legérdekesebb, hogy korábban egyszer már a miniszterelnök nevét is elrontotta.

Tavaly szeptemberben egy konferencián kereste a nyilvánosság előtt Jackie Walorskit, az augusztusban autóbalesetben meghalt indianai kongresszusi képviselőnőt, és úgy tűnt, elfelejtette, hogy már nem él. Emellett többször is előfordult, hogy Biden tanácstalanul téblábolt a színpadon.

Az elnök kampánystábja közben mindent megtesz, hogy az elnök ne kövessen el olyan bakikat, amelyeken a sajtó aztán csámcsogni tud napokig. Állítólag jegyzetkártyákat készítenek a keze ügyébe, hogy mindig tájékozott legyen a legaktuálisabb közéleti témákban, és még arra is figyelnek, hogy kisebb lépcsőfokokat kelljen megmásznia az Air Force One fedélzetére való felszálláskor, nehogy véletlenül elcsússzon vagy megbotoljon.

Rovatok