Index Vakbarát Hírportál

Videón, ahogy a moldovai elnök háromlábú kutyája megharapja az osztrák államfőt

2023. november 17., péntek 14:23

Alexander Van der Bellen osztrák szövetségi elnök Moldovába látogatott. Míg Maia Sandu elnök nagy örömmel üdvözölte őt, a kutyájának nem tetszett a férfi közeledése – a háziállat megharapta az elnök kezét.

Az incidens az elnöki rezidencián történt Moldova fővárosában, Kisinyovban. A TVR moldovai televíziós csatorna felvételein látható, amint a szövetségi elnök Sandu államfővel és szlovén kollégájával, Natasa Pirc Musarral sétál át az udvaron.

Maia Sandu egy alkalmazottjától átvette pórázon tartott kutyáját, Codrut, és megsimogatta. Amikor Van der Bellen is lehajolt, hogy üdvözölje a kutyát, az állat hirtelen felugrott, és megharapta az elnök kezét.

Van der Bellen nem ijedt meg, miközben a moldovai elnöknő angolul azonnal bocsánatot kért tőle. Elmagyarázta, hogy a kutyája megijedt az államfői triót körülvevő tömegtől.

Az osztrák államfő a jelek szerint enyhén megsérült: a kezét bekötötték, mielőtt találkozott a moldovai parlament elnökével, Igor Grosuval. Van der Bellen egyébként köztudottan nagy kutyabarát – kutyáját, Julit rendszeresen látni mellette, írja a Kronen Zeitung.

Codrut az elnöki hivatal fogadta örökbe, miután kiskorában elütötte egy autó. A kiskutyus a baleset következtében elveszítette az egyik lábát, de hónapokig tartó kezelés után felépült – írja a Maszol.

Rovatok