Index Vakbarát Hírportál

A Fehér Ház szerint nem érvényes a Biden elleni vádemelési vizsgálat

2023. november 18., szombat 08:56

A Fehér Ház pénteken kétségbe vonta Joe Biden amerikai elnök fiának, Hunter Bidennek az üzleti ügyleteivel kapcsolatban indított vádemelési vizsgálat érvényességét.

A Fehér Ház megtámadta a képviselőház Hunter Biden elleni vádemelési vizsgálatát – írja a Reuters. A republikánusok azzal vádolják Bident, hogy 2009 és 2017 között alelnöki tisztségében hasznot húzott fia, Hunter üzleti ügyleteiből.

A Fehér Ház jogi tanácsadójának, Dick Saubernek a vizsgálatot vezető képviselőházi republikánusoknak küldött levele szerint a vizsgálat nem érvényes, mivel a képviselőház nem szavazta meg annak engedélyezését.

Úgy tűnik, önök annyira elszántak, hogy felelősségre vonják az elnököt, hogy félremagyarázták a tényeket és figyelmen kívül hagyták az állításaikat cáfoló elsöprő bizonyítékokat

– írta Sauber James Comernek, a képviselőház felügyeleti elnökének és Jim Jordannek, a képviselőház igazságügyi elnökének.

Nem találtak bizonyítékot arra, hogy maga Biden visszaéléseket követett volna el. A Fehér Ház szerint Biden semmi rosszat nem tett, és a republikánusoknak nincs alapjuk a vádemelési vizsgálatra.

Sauber szerint a közelmúltbeli idézések és kongresszusi tanúvallomásra vonatkozó követelések a Fehér Ház különböző tisztviselőitől és Biden családtagjaitól felelőtlenek voltak.

Úgy tűnik, hogy ezeket a kéréseket inkább az a vágy motiválja, hogy növeljék az idézési számukat, mintsem bármilyen jogos nyomozati érdek

– mondta Sauber.

Rovatok