Index Vakbarát Hírportál

Felvételen, ahogy Alec Baldwin a Rust forgatásán lövöldöz

2023. november 19., vasárnap 13:11

Egy újonnan előkerült felvételen látható, ahogy Alec Baldwin a Rust című film forgatásán elsütött egy kellékfegyvert, ezzel halálosan megsebesítve Halyna Hutchins operatőrt.

Mint arról korábban beszámoltunk, gondatlanságból elkövetett emberölés miatt vádat emeltek Alec Baldwin ellen, aki a Rust című western 2021-es forgatásán véletlenül elsütött egy kellékpisztolyt, amelyben éleslőszer volt, és a lövedék eltalálta a 42 éves Halyna Hutchins operatőrt. A nő később belehalt a sérüléseibe.

A bíróság 2023 tavaszán ejtette a büntetőjogi vádakat a színész ellen, nem sokkal később pedig a zűrös filmforgatás is véget ért. Kari Morrissey és Jason Lewis új-mexikói különleges ügyészek azonban októberben közölték, újabb, Baldwin bűnösségére utaló bizonyítékokat találtak, így az ügy ismét bíróság elé kerülhet.

Szerdán az NBC News megszerezte és közzétette azokat a korábban soha nem látott felvételeket, amelyeken a színész fegyverrel lövöldöz, miközben a szerepben lévő jelenetekre készül – írja a The Independent.

Az öt videó egyikén Baldwin látható, amint hanyatt fekszik a földön, kezében egy kellékfegyverrel, miközben azt mondja valakinek, hogy „menjen a kamera másik oldalára”, mert „nem akarok felétek lőni”.

Egy másik felvételen Baldwin megállítja a forgatást, hogy ellenőrizze a stáb biztonságát, egy másik felvételen pedig hallható, ahogy többször megkérdezi az operatőrt, hogy „jól vagy?”, miután a nő a földre zuhant.

Ezek azok a videók, amelyeket a különleges ügyészek eredetileg az év elején kértek a Rust Movie Productions LLC-től.

Amennyiben Baldwint elítélik, 18 hónap börtönbüntetésre számíthat. Mary Marlowe Sommer új-mexikói kerületi bírónő 2024-re tűzte ki a Rust fegyvermesterének, a gondatlanságból elkövetett emberöléssel vádolt Hannah Gutierrez-Reednek a tárgyalását.

Rovatok