Index Vakbarát Hírportál

Orbán Viktor külföldön mond átfogó politikai beszédet

2023. november 21., kedd 09:40

Svájcba utazott Orbán Viktor miniszterelnök, aki kedden Bernben tárgyal az ország vezetőivel, szerdán pedig átfogó politikai beszédet tart Zürichben – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A miniszterelnök Alain Berset svájci szövetségi elnökkel és Ignazio Cassis külügyminiszterrel folytat megbeszéléseket; a magyar delegáció tagja Bóka János európai uniós ügyekért felelős miniszter, Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter és Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója is.

Szerdán Zürichben Orbán Viktor az idén 90 éves rangos svájci konzervatív hetilap, a Weltwoche jubileumi ünnepségén mond beszédet; az eseményen pódiumbeszélgetés is lesz, amelyet a Die Weltwoche főszerkesztője, Roger Köppel svájci néppárti parlamenti képviselő moderál – közölte Havasi Bertalan.

Orbán Viktor legutóbb a Fidesz tisztújító kongresszusán szombaton, újraválasztott pártelnökként mondott beszédet.

Kiderült miről tárgyaltak

A tárgyalásokon a magyar-svájci kétoldalú kapcsolatokról, a gazdasági együttműködésről és a jövő évi magyar EU-elnökségi tervekről volt szó – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A sajtófőnök közlése szerint áttekintették ezen kívül a nemzetközi biztonsági kihívásokat és a háborús válságövezetek – Ukrajna, Közel-Kelet – helyzetét is.

Rovatok