Index Vakbarát Hírportál

Halkéssel szurkálta meg feleségét és fejszével kergette fiát egy magyar férfi Írországban

2023. november 23., csütörtök 08:15 | aznap frissítve

Egy magyar férfi 2021 karácsonyán fejszével kergette saját fiát, majd ötször hátba szúrta feleségét írországi otthonukban, Glen Northban, Banteerben. Németh Lászlót szerdán ítélték négy és fél év börtönre. Szabadulása után soha többé nem térhet vissza Írországba.

Az egykori katona és pilóta a tragédia napján egy baltával kergette a fiát a kertben, és bántalmazta őt. A férfi azzal is fenyegetőzött, hogy megöli a feleségét, a fiát és a fia élettársát, Klaudia Borzot.

Mindig eszembe jutnak Éva szavai, amiket akkor mondott, mikor a földön feküdt, én pedig a vérzést próbáltam csillapítani a hátán. Azt mondta, hogy ezt nem fogja túlélni, és hogy el fog vérezni. Ezek a pillanatok kísértenek álmaimban. Örök traumát hagyott bennem

– idézte fel az áldozati hatásvizsgálatban Klaudia. Éva végül túlélte az esetet, de azóta is rettegésben él.

A rendőrnyomozó elmondta, hogy az 1990 óta házasságban élő pár kapcsolata már korábban megromlott; Németh László nyolc-kilenc alkalommal is erőszakoskodott a feleségével. A férfi állítólag megszállottan figyelte a feleségét, és folyton hűtlenséggel vádolta őt.

Németh asszony azután döntött úgy, hogy elhagyja férjét, hogy az megfenyegette, hogy elgázolja őt egy autóval. A válófélben lévő házaspár megegyezett, hogy karácsony napján személyesen találkoznak a fiuk otthonában, hogy megbeszéljék a különválás részleteit.

A férfi a beszélgetés közben eleinte civilizáltan viselkedett, de egy idő után egyre agresszívabb kezdett lenni.

A pokol akkor szabadult el, mikor Éva, a fia és annak élettársa el akartak menni, hogy megsétáltassák a kutyákat. A férfi ekkor odalépett Évához, majd egy halkéssel négyszer hátba szúrta. A nő kinyújtotta a karját, hogy megvédje magát, mire a férfi ötödször is megszúrta.

Amikor Erik ment, hogy megvédje az anyját, László elvágta a fia ujjait. A térfigyelő kamera felvételein látható, amint a férfi ezután felkapott egy fejszét, és kergetni kezdte Eriket.

A horrorba illő eseménysor végén László azzal fenyegetőzött, hogy mindenkit megöl, minden jelenlévőt a helyszínen, majd önkárosításba kezdett. Végül gyalog menekült el a helyszínről. Két órával később egy erdészeti komplexumban találtak rá, ahol azonnal letartóztatták – számolt be a breakingnews.ie.

Rovatok