Index Vakbarát Hírportál

Ikonikus amerikai gyorsétterem jöhet Magyarországra

2023. november 24., péntek 16:09

A jövőben Magyarországon is megnyithatja kapuit a Five Guys nevű ikonikus amerikai gyorsétteremlánc, miután egy nemzetközi cég megszerezte a jogokat, hogy éttermeket nyisson a közép- és kelet-európai országokban.

A Monterock International ingatlancég megállapodást kötött a Five Guys nevű gyorsétteremlánc meghonosítására Közép- és Kelet-Európában.

„A Monterock átvesz két, már működő éttermet Ausztriában, és 2028-ig még számos étterem létrehozását tervezi Ausztriában, Csehországban, Lengyelországban, Szlovákiában és Magyarországon“ – idézi a vállalat közleményét a Paraméter.

Bécsben már működik két Five Guys étterem, melyeket a Monterock lényegében csak átvesz. 

A Five Guys a Monterock adatai szerint az egyik leggyorsabban növekvő, világszerte elismert amerikai gyorsétteremlánc. Jelenleg 1850 étterme van Észak-Amerikában, Európában, Ázsiában és a Közel-Keleten.

Az ételek árai azonban nem feltétlenül lesznek kompatibilisek a Közép- és Kelet-európai pénztárcákkal. Egy sajtburger 13 euróba (körülbelül ötezer forintba) kerül, egy kis adag sültkrumpli pedig 5 és félbe (körülbelül kétezer forint).

Rovatok