Index Vakbarát Hírportál

Ijesztő műholdfelvételekkel rukkolt elő Kim Dzsongun

2023. november 25., szombat 09:05 | aznap frissítve

Egy Észak-Koreából november 21-én felbocsátott műhold felvételeket készített egyebek között egy dél-koreai kikötőben horgonyzó amerikai repülőgép-hordozóról és hawaii amerikai katonai létesítményekről is.

A KCNA észak-koreai hírügynökség szombaton arról jelentett, hogy Kim Dzsongun észak-koreai vezető néhány napon belül másodszor is ellátogatott a nemzeti repüléstechnikai hatóság műholdirányító központjába, ahol 

a vezető azokat a fényképeket tanulmányozta, amelyeken egyebek között a dél-koreai Busanban állomásozó amerikai nukleáris meghajtású Carl Vinson repülőgép-hordozó látható, illetve megtekintette a hawaii amerikai katonai bázisokról készített fotókat.

Ezek a fotók részben dél-koreai területek fölött készültek, látható rajtuk például az amerikai haditengerészet nukleáris meghajtású repülőgép-hordozója, a USS Carl Vinson is, amely Busan katonai kikötőjében horgonyoz november 21. óta. 

A hírügynökség szerint a műhold a Hawaii-szigetek felett is átrepült, ahol a Pearl Harbor-i haditengerészeti bázist és a Hickam légitámaszpontot fényképezte

– közölte az MTI. 

Észak-Korea november 21-én állította pályára a műholdat. Ezt megelőzően Phenjan augusztusban és májusban sikertelenül próbálkozott műholdfellövéssel.

(Borítókép: Kim Dzsongun a nemzeti repüléstechnikai hatóság műholdirányító központjában 2023. november 25-én. Fotó: KCNA / Reuters)

Rovatok