Index Vakbarát Hírportál

Bombariadó miatt zártak be 27 belga iskolát

2023. november 27., hétfő 14:59

Életveszélyes riasztás miatt szüneteltek az iskolák Belgiumban – írja az MTI.

Csaknem harminc iskolában elmaradt hétfőn a tanítás a brüsszeli és brabanti régióban egy vasárnap késő este bejelentett bombariadó miatt – közölte honlapján Vallónia és Brüsszel régió iskolai hatósága (WBE). 

Az iskolák tömeges bezárását az „elővigyázatosság elvének szigorú betartásával” indokolta a belga rendőrség. A szükséges intézkedések és helyszíni ellenőrzések jelenleg is folyamatban vannak, a hatóságok és a testület a helyzetet hétfőn újraértékelik – írja a testület hivatalos közleményében. 

A WBE sajnálatát fejezte ki, hogy az elmúlt hetekben megszaporodtak az ilyen típusú riasztások, és hogy ez mindenkinek, különöse n a családoknak nehézségeket okoz.

Nem ez volt az első ilyen típusú riasztás novemberben, a hónap elején szintén előfordult, hogy több iskolát is be kellett zárni téves riasztások miatt Brüsszelben és környékén, mely incidenseket szintén komolyan vett a brüsszeli ügyészség. 

A hamis riasztásokért súlyos büntetés jár, amely három hónaptól két évig terjedő szabadságvesztéssel és 400 eurótól 2400 euróig terjedő pénzbírsággal sújtható

– közölték.

Rovatok