Index Vakbarát Hírportál

Emberölés miatt bíróság elé állítottak két magyar férfit Ausztriában

2023. november 28., kedd 18:43

Két magyar állampolgár ellen kedden büntetőeljárás indult egy salzburgi bíróságon halált okozó rablás gyanúja miatt.

A vádak szerint két magyar állampolgárságú férfi január 2-án Salzburgban egy autóvásárlás ürügyén kirabolt és megölt egy 31 éves iraki férfit. Az iraki állampolgár holttestét eddig nem találták meg – írja az MTI.

A 26 és 20 éves féltestvérek közül az idősebb vádlott ártatlannak vallotta magát, Magyarországon büntetett előéletű féltestvére viszont

elismerte bűnösségét halált okozó testi sértés elkövetésében.

Elena Haslinger illetékes ügyész szerint az iraki férfi BMW márkájú gépkocsiját akarta eladni, amelyet a salzburgi főpályaudvar közelében lévő egyik mélygarázsban akart átadni feltételezett vevőinek. A vádhatóság képviselője szerint a két vádlott már előzőleg eltervezte, hogy elrabolják a kocsit.

A BMW-t január 17-én foglalták le. A csomagtartóban vérnyomokat találtak, és az iraki férfi karóráját, amelyen az idősebb gyanúsított DNS-ét is felfedezték. Az iraki férfi vérét egy törölközőn is megtalálták a két gyanúsított salzburgi lakásán.

A két gyanúsított a vádhatóság szerint eddig ellentmondásos vallomást tett.

A következő tárgyalási napokat november 30-ra és december 5-re tűzték ki. A halált okozó rablás 10-től 20 évig terjedő börtönnel, illetve életfogytiglani szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekmény Ausztriában.

Rovatok