Index Vakbarát Hírportál

Borbély László bukaresti államtanácsost választották meg az Európai Fenntartható Fejlődési Hálózat elnökévé

2023. november 29., szerda 13:16

Borbély Lászlót, a bukaresti kormány államtanácsosát választotta meg közgyűlésén elnökévé az Európai Fenntartható Fejlődési Hálózat (ESDN) – jelentette be szerdán a román kormány Fenntartható Fejlődés Főosztálya.

A közlemény szerint a 20 éve megalakult, 40 ország több mint 400 tagszervezetét tömörítő ESDN az Európai Unió és az Európai Gazdasági Térség egyik legbefolyásosabb egyesülete a fenntarthatóság területén. Az egyesület a tanulásnak és a jó megoldások tapasztalatcseréjének ad szervezeti keretet a fenntartható fejlődéssel kapcsolatos nemzeti stratégiák előkészítése és végrehajtása terén.    

Az ESDN emellett páneurópai párbeszéddel ösztönzi a fenntartható fejlődés népszerűsítését, valamint szakmai tanácsokkal látja el a politikai döntéshozókat európai, országos és regionális szinten – közölte az MTI. 

Megtiszteltetés számomra, hogy betölthetem ezt a pozíciót, amely új lehetőségeket jelent Románia számára a fenntartható fejlődés terén. Az ENSZ kitüntetése és az elmúlt években kapott elismerések mellett az ESDN elnöki pozíciója újabb megerősítése annak a ténynek, hogy Románia aktív nemzetközi szinten, és regionális központ a 2030-ig tartó időszakra vonatkozó fenntartható fejlődési menetrend végrehajtásában

– írta az ESDN élére történt megválasztása alkalmából Borbély László bukaresti államtanácsos.

Rovatok