Index Vakbarát Hírportál

Meglepő ranglistán került a világ első helyére Magyarország

2023. november 30., csütörtök 17:39

Népességhez viszonyítva Magyarországon van a legtöbb kutyatulajdonos a világon - derült ki egy felmérésből. A képzeletbeli dobogó második helyén Brazília áll, a bronzérmet Ausztrália szerezte meg.

A kutyák köztudottan az ember legjobb barátai. Akinek van négylábú barátja, az tudja, mennyi szeretetet és örömet tud adni, amikor egy hosszú nap után hazatér a munkából, amikor együtt játszanak, vagy akár olyan pillanatokban, amikor a szomorúságot megérzik.

Egy friss tanulmány szerint – amely a kutyatulajdonosok százalékos arányát vizsgálja az egyes országok népességéhez viszonyítva – 

Az első helyen Magyarország áll, ahol a lakosság 27,57 százalékának van otthon kutya.

A második helyen a brazilok állnak, 25,04 százalékkal. A bronzérmet Ausztrália szerezte meg, ahol a lakosság 23,83 százaléka rendelkezik négylábúval. A negyedik Románia 21,09 százalékkal, Olaszország a pedig tizenötödik 14,78 százalékkal – írja az olasz Il Giornale.

Brazíliában a lakosság körülbelül 50 százaléka fogad kutyát örökbe. Egy másik statisztikai felmérés azt mutatta ki, azok a párok, akik nem tudnak szülővé válni, hajlamosak kutyával élni. Kínában is jelentős a kutyás populáció, és itt is, akárcsak Brazíliában, szokás kutyát hazavinni, ha a bölcsőben nincs baba.

Az Egyesült Államokban megközelítőleg 76 millió kutya él, és a központi kormányzat az egyes államok végrehajtóival együtt jelentős összegeket fektetett be a négylábú barátok örökbefogadását célzó ösztönzőkbe, az egészségbiztosítástól kezdve egészen a kizárólag nekik szentelt parkok létrehozásáig.

Rovatok