Index Vakbarát Hírportál

Egyre több az iszlamista merénylet, fokozott terrorveszélyre figyelmeztet a német belügyminiszter

2023. november 30., csütörtök 11:02

Erősödött a zsidókat és izraelieket célzó terrortámadások kockázata Németországban, a kormány emiatt fokozott figyelemmel követi a megváltozott fenyegetettségi szintet, és ezzel összhangban az utóbbi hetekben már számos intézkedést tettek az iszlamista körök ellen.

Nancy Faeser német belügyminiszter azt mondta, iszlamista szervezetek, illetve magányos iszlamista merénylők folyamatosan komoly veszélyt jelentenek az országban, mert a gázai övezeti háborúnak közvetlen hatása van a németországi biztonsági helyzetre. Fokozott terrorveszélyre figyelmeztetett csütörtökön – írja az MTI. 

Ez azt jelenti, hogy fokozott figyelemmel követik a megváltozott fenyegetettségi szintet, és ezzel összhangban az utóbbi hetekben már számos intézkedést tettek az iszlamista körök ellen. A szövetségi bűnügyi rendőrség egyedül a Telegram hálózatán mintegy 170 olyan csatornát és tartalomszolgáltatót záratott be, amelyek „visszataszító antiszemita és iszlamista propagandát terjesztettek” – mondta el Faeser.

A hatóságok kedden arról számoltak be, hogy Észak-Rajna–Vesztfália, illetve Brandenburg tartományban őrizetbe vettek két tinédzsert, akik terrortámadásra készültek Németországban,

feltételezhetően „hitetlenek” elleni merénylet elkövetését tervezték, lehetséges célpontjaik között szerepelt egy zsinagóga és egy karácsonyi vásár is.

Németország belső hírszerzési ügynöksége szerdán szintén arra figyelmeztetett, hogy jelentősen erősödött a zsidókat, az izraeli állampolgárokat és intézményeket, valamint a Nyugatot célzó terrortámadások kockázata a gázai konfliktus miatt.

Rovatok