Index Vakbarát Hírportál

A Metro Bank több ezer dolgozója válik munkanélkülivé az ünnepek előtt

2023. december 1., péntek 20:35

Itt a december, egyre közelebb a karácsony, ami legboldogabb időszak az évben, kivéve az egyik brit bank dolgozóinak. A Metro Bank vezetősége úgy határozott, még karácsony előtt munkavállalóinak húsz százalékát elbocsátja, hogy ne kelljen csődöt jelentenie. Egy brit szakszervezet szégyenletesnek nevezte a bank időzítését.

2010-ben érkezett meg Nagy-Britanniába a Metro Bank, és elhozta az állandó elérhetőséget a britek életébe, ugyanis a hét minden napján nyitva tart − írja a CNN.

Egyebek mellett ezt a különlegességét is elveszti, ugyanis megtakarítási célból kénytelen zárva tartani legalább a hét egyik napján. Emellett munkavállalóinak 20 százalékát még karácsony előtt elbocsátja országszerte.

Így körülbelül 800 munkakör több ezer dolgozója válik munkanélkülivé Nagy-Britanniában az ünnepek előtt.

A Unite szakszervezet „szégyenletesnek” nevezte azt a döntést, hogy karácsony közeledtével ilyen drasztikusan leépítik munkavállalóik számát.

Daniel Frumin, a bank vezérigazgatója úgy fogalmazott,

továbbra is elkötelezettek vagyunk ügyfeleink felé, de kénytelenek vagyunk átállni egy költséghatékonyabb modellre.

A bank messze nem az egyetlen nagy munkáltató, amely az ünnepi szezon közeledtével csökkenti az alkalmazottak számát. Csak novemberben a Citigroup (C), a Charles Schwab (SCHW), a Vice Media, a Continental autóalkatrész-gyártó és a Maersk hajózási alkatrészeket gyártó cégóriás jelentett be leépítéseket.

(Borítókép: Metro Bank. Fotó: Leon Neal / Getty Images Hungary)

Rovatok