Index Vakbarát Hírportál

Több mint 700 utas ragadt egy vonaton

2023. december 1., péntek 21:31

Nem csak Magyarországon jellemző a vezetékszakadás a vasutaknál, néha Angliában is előfordulnak ilyen esetek. Most például Folkstone-nál okozott hatalmas káoszt és hagyott felháborodott utasokat maga mögött.

Az utasok több mint hét órán át rekedtek az Eurostar vonat fedélzetén Folkestone-nál, ahol nem volt áram, étel és működő WC sem. Az Eurostar közölte, hogy a vonat már úton volt vissza Londonba. A cég közlése szerint a Londonból Amszterdamba tartó, helyi idő szerint 08:16-kor induló vonatra a Csatorna-alagút bejáratánál egy felsővezeték zuhant rá – írja a BBC. 

Egy szóvivő szerint „a fedélzeten tartózkodó mintegy 700 utas és a személyzet biztonságban van". Az Essexből származó Jessica Chambersnek Amszterdamba kellett volna utaznia barátja születésnapjára. A BBC-nek nyilatkozva azt mondta:

tényleg úgy érzem, hogy vészhelyzet van, de a személyzet semmit nem kommunikált  erről.

Egy másik utas elmondta, hogy „a vonat kezdett elsötétülni, mivel az áramhiány miatt a lámpák kialudtak”. 

„A vonat helyzete és a pálya infrastruktúrája miatt kialakult bonyolult szituációt követően ez azt jelentette, hogy bizonyos biztonsági eljárásokat kellett betartani, mielőtt elindíthattuk volna a vonatot" – mondta az Eurostar.

Az ügyfelek azt mondták, hogy nem tudták lehúzni a WC-ket, és fotókat küldtek, amelyeken látszik, hogy azok teljesen el vannak zárva. Rebecca Morris, a nyugat-sussexi Horshamből, elmondta, hogy hatfős csoportja vizet kapott, de ételt nem. Azt mondta, hogy a helyzet a fedélzeten „egyszerűen borzalmas" volt, és az utasok fáztak. 

Az Eurostar szóvivője elmondta, hogy minden érintett utast frissítőkkel vártak Londonban, és fokozott kártérítést kapnak majd a kellemetlen eset miatt.

Az Eurostar sajnálja az okozott problémákat, amelyeket az ügyfelek ma tapasztaltak"

– tették hozzá.

Rovatok