Index Vakbarát Hírportál

Huszonkétszer szúrták meg a börtönben George Floyd gyilkosát

2023. december 2., szombat 08:54

Derek Chauvint, a George Floyd meggyilkolása miatt bebörtönzött volt rendőrt egyik rabtársa megtámadta, és 22-szer szúrta meg egy összeeszkábált késsel.

Mint arról korábban beszámoltunk, novemberben egy arizonai szövetségi börtönben megtámadták és megkéselték a George Floyd meggyilkolásáért elítélt egykori minneapolisi rendőrt, Derek Chauvint. A férfi olyan súlyosan megsebesült, hogy a börtön alkalmazottjainak életmentő intézkedéseket kellett végrehajtaniuk.

A támadó a rabtársa, John Turscak volt, aki 22-szer szúrta meg Chauvint. Nem sokkal később gyilkossági kísérlettel vádolták meg a november 24-én, Black Friday napján elkövetett támadás után. Az 52 éves férfi, aki korábban a mexikói maffia tagja volt, az FBI-nak azt mondta, hogy a Black Lives Matter mozgalomhoz való szimbolikus kapcsolódásként támadta meg Chauvint ezen a napon – írja a Sky News.

Azt is elárulta, hogy már több mint egy hónapja gondolkodott azon, hogy célba veszi Chauvint, és azt mondta, hogy

meg is ölte volna, ha a rendőrök nem avatkoznak közbe olyan gyorsan.

Derek Chauvint tavaly augusztusban szállították az arizonai Tucsonban lévő börtönbe. Akkor az ügyvédje azt kérte, hogy saját védelme érdekében tartsák távol a többi rabtól. Korábban 22 és fél évre ítélték, miután 2020-ban egy minnesotai bolt előtt kilenc és fél percen keresztül Floyd nyakára nyomta a térdét. Eközben a fekete férfi többször jelezte, hogy nem kap levegőt.

Floyd halála Egyesült Államok-szerte hatalmas tiltakozásokat és zavargásokat váltott ki a színes bőrű emberekkel, különösen az Amerikában élő afroamerikaiakkal való hatósági bánásmód miatt.

Rovatok