Index Vakbarát Hírportál

A müncheni és a glasgow-i repülőtér is törölte a járatait a havazás miatt

2023. december 2., szombat 09:22

A müncheni és a glasgow-i repülőterek szombat délelőtt közölték, hogy a folytatódó heves havazás miatt egyelőre nem indítanak és nem fogadnak járatokat.

Erős havazás miatt szombat délig szünetel a forgalom a müncheni repülőtéren. A szóvivő tájékoztatása szerint a működés helyreállítása érdekében a hóeltakarítás folyamatban van – számolt be az MTI.

A szombatra tervezett 760 járatból eddig mintegy 320-at töröltek. Az utasoknak azt tanácsolják, hogy mielőtt a repülőtérre utaznak, ellenőrizzék járatuk státuszát.

A téli időjárás közlekedési káoszt okoz Bajorországban. A müncheni főpályaudvarról induló és oda érkező vonatjáratokat törölték. Az utasoknak Ulmban és Münchenben a vonatokon kellett tölteniük az éjszakát. A bajor fővárosban kezdetben a föld alatti szerelvények, a busz- és villamosjáratok is szüneteltek. Bajorország-szerte számos baleset történt az utakon.

A német rekordbajnok Bayern München szombaton az Union Berlin ellen lépett volna pályára az Allianz Arénában. Szombat délelőtt az a döntés született, hogy a 15.30-ra kiírt találkozót elhalasztják, másik napon rendezik meg.

A téli időjárás Európa más részein is tombol

A glasgow-i repülőtér a havazás miatt felfüggesztette a járatokat, az utasokat pedig arra kérik, hogy tájékozódjanak a légitársaságuknál.

Az előrejelzettnél erősebb havazás miatt jelenleg szünetel a repülési tevékenység. Csapataink egész éjjel dolgoztak, és reméljük, hogy a lehető leghamarabb újraindíthatjuk a működést. Kérjük, a további járatfrissítésekről érdeklődjenek a légitársaságuknál

– írta a repülőtér.

Rovatok