Index Vakbarát Hírportál

Magyar bűnözőket kaptak el Írországban egy hatalmas drogfogásnál

2023. december 4., hétfő 06:44

Nyolcmillió eurónak megfelelő drogfogásról számolt be pénteken az ír rendőrség. Egy kisrepülőgéppel szállították a drogot a csempészek, amely megszólalásig hasonlít egy magyar lajstromjelű gépre.

The Irish Sun azt írta: a rendőrség elfogott két magyar állampolgárt, akik üzletembernek adták ki magukat, de valójában droggal kereskedtek illegálisan – szúrta ki a hvg.hu

A lap információi szerint egy negyvenes és egy hatvanas éveiben járó férfit vett őrizetbe pénteken az ír rendőrség, miután rajtaütöttek egy heroinszállítmányon a dublini Weston repülőtéren.

A lefoglalt, összesen 60 kilónyi heroin piaci értéke 8 millió euró, 

a szállítmányt egy pénteken reggel landoló kisrepülőgépen találták a hatóságok egy titkosszolgálatok által irányított akció keretében.

A külföldi sajtó azt írja: a kábítószert egy családi alapon szerveződő dublini banda szerezte be, amely kapcsolatban áll a hírhedt ír Kinahan bűnszervezettel. Az ír rendőrség, a Garda tisztségviselője rendkívül jelentősnek nevezte a pénteki kábítószerfogást.

A repülő is magyarországi lehet

A hvg.hu úgy értesült, hogy magyar szála is lehet az ügynek, a kábítószerfogásról készült rendőrségi fotón ugyanis felbukkan az a repülőgép, amellyel a drogot szállították. A kisgép lajstromjele ugyan nem látszik, de

rendkívül jellegzetes festett mintázata alapján megszólalásig hasonlít egy magyar bejegyzésű Cessna–210-es gépre.

A lap telefonon megkereste a gép tulajdonosaként feltüntetett magyar férfit, aki azt mondta: nem tudott az esetről, de a fotó alapján nem zárható ki, hogy az ő tulajdonában lévő gépről van szó, amelyet egyébként egy hete adott kölcsön használatra egy ismerősén keresztül (ahogyan ez már korábban is előfordult).

(Borítókép: Az elfogott heroinszállítmány Dublinban. Fotó: Garda Síochána)

Rovatok