Index Vakbarát Hírportál

Felrobbant egy virginiai családi ház, miközben a rendőrség házkutatást tartott

2023. december 5., kedd 14:36

Óriási robbanásban semmisült meg egy családi ház Arlingtonban az Egyesült Államokban, amikor a rendőrök a helyszínre érkeztek, miután egy lövöldöző férfihez riasztották őket. A gyanúsított a házban volt a robbanáskor. A katasztrófavédelem több környéken lévő épületet is evakuált.

Felrobbant egy családi ház a Virginia állambeli Arlingtonban, amikor a rendőrség megpróbált házkutatást végrehajtani egy családi házban hétfőn este – írja a CNN

A családi ház akkor robbant fel, amikor a rendőrök megpróbáltak kapcsolatba lépni az épületben tartózkodó gyanúsítottal. Míg a katasztrófavédelem a lángba borult épület eloltásán dolgozott, több közeli házat evakuálni kellett. A rendőrség vizsgálja a robbanás körülményeit. A gyanú szerint a férfi a nap folyamán korábban egy riasztópisztollyal már több lövést is leadott. 

A rendőrök nem sokkal hétfő délután 5 óra előtt kapták az első lövésekről szóló bejelentéseket, ezt követően megkapták a házkutatási parancsot és a lakáshoz vonultak. 

A készenléti rendőrök megpróbálták felvenni a kapcsolatot a lövöldözővel, aki nem hagyta el a lakóházat. Az épületben este 8 óra körül ütött ki a tűz, miután a gyanúsított több lövést is leadott a házon belül, majd hirtelen felrobbant az épület. 

A gyanúsított a házon belül volt, amikor felrobbant az épület, a nyomozóknak nincs tudomása arról, hogy bárki más is bent lett volna. Egyelőre nem tudják, hogy a gyanúsított életben van-e még. A rendőrök közül senki sem sérült meg. 

Egy szemtanú készítette azt a videót, amelyen látható, amint a rendfenntartó erők járművei körülvesznek egy többszintes házat és hirtelen óriási robbanás tör ki, lángok, hamu és füstfelhő száll a levegőbe, miközben a törmelék az utcára zúdul. A robbanás szétzúzza a tetőt és a falakat, az épület pedig összeomlik.

A tűzoltók még hétfőn késő este is dolgoztak a tűz oltásán. Az FBI washingtoni területi irodája dolgozik a robbanásra adott válaszlépéseken – közölték a helyi hatóságok a lappal. 

Don Beyer virginiai demokrata képviselő azt közölte, hogy figyelemmel kíséri a városnegyedben a katasztrófaelhárítási munkálatokat, és ijesztőnek nevezte az esetet.

Egy férfi, aki négy-öt háztömbnyire lakik a robbanástól, azt mondta a CNN-nek, hogy soha nem tapasztalt még a robbanáshoz hasonlót az elmúlt öt évtizedben, amióta a környéken él.

Érezni lehetett a hangrobbanást, brutális volt

– mondta a Bob Maynes nevű férfi, aki a házában volt, amikor a robbanás történt. 

Rovatok