Index Vakbarát Hírportál

Legkevesebb három embert lőtt agyon egy fegyveres Las Vegas egyetemén

2023. december 7., csütörtök 09:38

Halálos lövöldözés történt Las Vegasban, a Nevadai Egyetem gazdasági karának otthont adó épületben szerdán. A rendőrség tájékoztatása szerint a gyanúsított is meghalt.

A Las Vegas-i egyetemen történt lövöldözésnek legkevesebb három halálos áldozata és egy válságos állapotú sérültje van. A rendőrség a helyszínre érkezve holtan találta a támadót is – írta az MTI.

A Las Vegas-i hatóság jelenleg is vizsgálja a lövöldözés körülményeit, valamint kiemelték, hogy a veszélyhelyzet elmúlt.

A CNN információi szerint

 a gyanúsított egy 67 éves egyetemi tanár.

A közösségi médiában megjelent információk szerint a tanár egy álláshirdetésre jelentkezett az intézményhez.

Las Vegas egyik kórháza, a Sunrise Hospital ezzel egy időben arról adott hírt, hogy sürgősségi osztályukon három olyan embert ápolnak, akik a lövöldözésben sérültek meg.

Joe Biden elnök az esemény nyomán arra szólította fel a kongresszust, hogy fogadja el az általa javasolt törvényt a támadófegyverek és nagy kapacitású tölténytárak betiltásáról.

Egymást érik a lövöldözések az Egyesült Államokban 

A Las Vegas-i eset két napon belül a második több halálos áldozatot követelő lövöldözés volt az Egyesült Államokban. 

Kedden Texas államban, Austin városban több helyszínen összesen hat emberrel, köztük szüleivel végzett egy 34 éves férfi.

A rendőrségi vizsgálat megállapítása szerint a tettes először, vélhetően még hétfőn éjszaka, szüleit gyilkolta meg otthonukban, majd kedd reggel egy iskola biztonsági őrét megsebesítette. Ezt követően egy másik helyen két embert halálosan sebesített meg. A férfi délután egy kerékpárosra nyitott tüzet, aki könnyebb sérüléseket szenvedett, az esti órákban pedig egy betöréshez kiérkező rendőrre lőtt rá, nem életveszélyes sérüléseket okozva. A tettes a helyszínről autóval menekült el, de balesetet szenvedett, és a rendőrök így fogták el. A betörés helyszínén a hatóságok még két holttestet találtak.

Rovatok