Index Vakbarát Hírportál

Háborús állapotok uralkodnak a Seychelle-szigeteken a robbanást követően

2023. december 7., csütörtök 19:04

Wavel Ramkalawan elnök szerint a Seychelle-szigetek fő szigetén, Mahén egy ipari övezetben bekövetkezett hatalmas robbanás olyan látványt hagyott maga után, „mintha háborút éltek volna át”.

Robbanás söpört végig a Mahé szigetén található ipari övezetben szerda éjjel, amely hatalmas pusztítást hagyott maga után. Mint megírtuk, a robbanás és a heves esőzések okozta áradások miatt szükségállapotot hirdettek, amelyet mostanra már feloldottak – írja a BBC.

„Az elmúlt 10 évben komoly aggodalmak merültek fel a robbanóanyag-készlet miatt” – idézte Ramkalawan elnököt a Seychelles Nation című napilap.

Négy konténer robbanóanyag felrobbant... Most nehéz a szívem, és tudom, hogy sok családot érint. Megdöbbenve láttam a Providence-t, a Petit Paris-t és a Cascade-ot ilyen állapotban. Olyan volt, mintha háborút éltünk volna át

– fogalmazott az elnök.

Jean-François Ferrari, a Seychelle-szigeteki halászatért felelős miniszter a detonáció mértékét ismertetve elmondta: „A robbanás olyan nagy volt és olyan hangos, hogy 13 méteres lyukat hagyott a földben, és sok kereskedelmi épület ablakát, ajtaját, tetejét szétrobbantotta”.

A nemzetközi repülőtér is megsérült, annak ellenére, hogy 4 kilométerre van a robbanás helyszínétől. Az iskolákat bezárták, a kórházakban pedig csak a sürgős eseteket látják el.

Összesen több mint 170 áldozatról számoltak be, többségük könnyű sérüléseket szenvedett. Öt embert vittek kórházba, közülük egy személyt az intenzív osztályon ápolnak.

„A Seychelle-szigetek nemzetközi repülőtere továbbra is üzemel, és a szigetek közötti kompjáratok is működnek a látogatók számára” – közölte az ország hivatalos oldala az X-en.

Rovatok