Index Vakbarát Hírportál

Forró étellel dobálózott, gyorséttermi munkára ítélték

2023. december 8., péntek 09:25

Egy hónap börtönbüntetésre és két hónap gyorséttermi munkára ítélték azt a nőt, aki egy tál forró ételt dobott egy gyorséttermi dolgozó arcába.

Két hónapos gyorséttermi munkára ítélték a Chipotle dolgozóját megdobó nőt – írja a CNN. Az esetet követően terjedtek el azok a videók, amelyeken a nő, Rosemary Hayne szeptember 5-én szidalmazza a Chipotle dolgozóját, Emily Russellt, majd közelről az arcába dob egy tál forró ételt.

Hayne, a 39 éves, négygyermekes anya bűnösnek vallotta magát a testi sértés vétségének vádjában, és az ítéletet múlt héten kapta meg az ohiói Parma város bíróságán. A bíró választási lehetőség elé állította a nőt, hogy 90 napos börtönbüntetést vagy 60 nap gyorséttermi munkát és mellé 30 napos börtönbüntetést szeretne inkább.

Két hónapig az ő cipőjében akar járni, és megtanulni, hogyan kell bánni az emberekkel, vagy le akarja ülni a börtönbüntetését?

– kérdezte a bíró, mire Hayne inkább az előzőt választotta. A bíró később elmondta, hogy ez az első alkalom, hogy ilyen ítéletet hozott, de sajnos nem ez az első ilyen jellegű eset, ami elé került.

A nő ügyvédje, Joseph O'Malley azt mondta, hogy védence az eset előtt nem volt büntetett előéletű, és hogy őszintén sajnálja az aznapi tettét.

A Chipotle is kommentálta az esetet.

Alkalmazottjaink egészsége és biztonsága a legfőbb prioritásunk, és örömmel látjuk, hogy igazságot szolgáltatnak minden olyan személynek, aki nem bánik a csapattagjainkkal megérdemelt tisztelettel

– nyilatkozták.

Russell felmondott a Chipotle-nál, és talált egy másik állást. Azt mondta, hogy még mindig küzd a támadás okozta stresszel, valamint azt is megjegyezte, hogy elégedett Hayne ítéletével.

Azt fogja kapni, amit megérdemel

– mondta.

A börtönbüntetésen és a gyorsétteremben eltöltött időn kívül Hayne-nek 250 dollár pénzbírságot kell fizetnie, és két évig próbaidőn lesz. A bíró a CNN-nek azt mondta, nem biztos benne, hogy Hayne annyira sajnálja a történteket, mint ahogyan azt a nő a bíróságon állította.

(Borítókép: Chipotle gyorsétterem New Yorkban. Fotó: Andrew Renneisen / Getty Images Hungary)

Rovatok