Index Vakbarát Hírportál

Németországban újra robbanásszerűen terjed a Covid

2023. december 8., péntek 08:47

Jelenleg koronavírus-hullám söpör végig Ausztrián, több tízezren betegszenek meg. Rudolf Anschober volt egészségügyi miniszter azt kifogásolta, hogy túl keveset tanultak a koronavírusról.

Ausztriában robbanásszerűen nő a betegszabadságok száma a koronavírus miatt. Rudolf Anschober, Németország egykori egészségügyi minisztere hatékony intézkedéseket sürget – írja a Kronen Zeitung.

Anschober megdöbbentőnek tartja, hogy az emberek még a túlzsúfolt tömegközlekedési eszközökön is alig viselnek maszkot. Blogjában azt írja, hogy tekintettel a Covid és az influenza elleni alacsony oltási arányra, neki újra hozzá kell szoknia a maszk viseléséhez.

Úgy látja, hogy a Covid-hullám komoly kihívások elé állítja Ausztriát, de egy reménysugarat mégis lát: az új pandémiatörvényt, mivel ez lehetővé teszi, hogy jobban fel tudjanak készülni a jövőbeni víruskitörésekre.

Anschober utódja, Johannes Rauch egészségügyi miniszter szintén nemrég felszólította az embereket, hogy ismét viseljenek maszkot és oltassák be magukat. Rauch ugyanakkor egyértelművé tette, hogy ez nem lesz kötelező intézkedés.

Rovatok