Index Vakbarát Hírportál

Megkapta a vízszámlát, kórházba kellett szállítani

2023. december 8., péntek 08:19

Vízszámlája miatt került intenzív osztályra egy 88 éves olasz nő, szolgáltatója ugyanis egy 65 eurós (24 ezer forintos) számla helyett egy több mint ötmillió forintnak megfelelő összegűt küldött neki. Az idős asszony állapota kritikus.

Egy camprossói nő tévedésből egy 15 339 eurós (5 millió forintos) számlát kapott vízszolgáltatójától. A Der Spiegel szerint az idős asszony csoportos beszedési rendszert használt, így a szolgáltató automatikusan levonta számlájáról az összeg felét. Miután a nő menye felolvasta anyósának a víz díját,

a 88 éves nő annyira rosszul lett, hogy a sanremói kórházba szállították. Állapota állítólag kritikus.

A hozzátartozók hangsúlyozzák, a nyugdíjasnak valójában csak 65 eurót (24 ezer forintot) kellett volna fizetnie az augusztustól októberig tartó időszakra. A család feltételezése szerint vagy a mérő hibásodott meg, vagy az idős asszony olvasta le rosszul a vízórát. A 88 éves asszony családja ügyvédet fogadott a történtek miatt.

A vízszolgáltató bocsánatot kért. Mint írták, amennyiben ők hibáztak, akkor az idős nőnek egyáltalán nem kell kifizetnie a számlát. Hozzátették, a számláról levont összeget mindenképp visszautalják.

Rovatok