Index Vakbarát Hírportál

Kirúgták a londoni McDonald’s dolgozóját, miután eláztatott egy hajléktalant

2023. december 11., hétfő 09:52

A McDonald’s hivatalosan is bocsánatot kért egy szombati incidensért, amely Londonban, a Victoria Streeten történt. A helyi gyorsétterem egyik biztonsági őre az étterem előtt alvó hajléktalan férfi hálózsákjába öntötte a használt felmosóvizet, amiről videófelvétel is készült és rengeteg embert megbotránkoztatott.

A felvétel, amelyen jól látható, hogy a Victoria Streeten található McDonald’s biztonsági őre egy hajléktalan férfi hálózsákjába és egyéb dolgaira önti a használt felmosóvizet, körbement a közösségi médiában és tömegeket botránkoztatott meg. A McDonald’s azóta már hivatalosan is bocsánatot kért az esetért, és közölte, elbocsátották a biztonsági őrt – írja a The Guardian.

Szeretnénk szívből bocsánatot kérni a videóban szereplő úriembertől, és innentől dolgozunk azon, hogy támogassuk a hajléktalanokkal foglalkozó jótékonysági szervezeteket a környéken

– írta az étteremlánc.

A videót egy civil férfi osztotta meg elsőként az X-en (korábban Twitter), amelyen a vállalatot is megjelölte és követelte, hogy azonnal cselekedjenek. A férfi úgy fogalmazott,

önök szerint ez elfogadható, hogy a személyzetük télvíz idején eláztatja a hajléktalanok hálózsákját? Undorító viselkedés.

A videón az is hallható, hogy a férfi többször is figyelmezteti a biztonsági őrt helytelen tettére, de az továbbra is locsolja a hajléktalan dolgait.

Rovatok