Index Vakbarát Hírportál

Pert vesztett Harry herceg, egy vagyont kell fizetnie

2023. december 12., kedd 13:04

Harry herceget csaknem 50 ezer font megfizetésére kötelezte a Mail on Sunday, miután elvesztette az első csatát a rágalmazási ügyben.

Harry herceget arra kötelezték, hogy fizessen több mint 48 ezer font kártérítést a Mail on Sundaynak, miután sikertelenül zárult a pereskedése – írja az Independent.

Harry herceg korábban beperelte az újság kiadóját, az Associated Newspapers Limited (ANL) céget egy 2022 februárjában megjelent cikk miatt, amely a kormány azon döntéséről szólt, hogy az Egyesült Államokba költözése után megfosztják őt az adófizetők által finanszírozott biztonsági intézkedésektől.

Most egy bíró a perköltség megfizetésére kötelezte a herceget.

Nicklin bíró úgy érvelt, hogy az ANL-nek valós esélye van arra, hogy érveljen álláspontja mellett, és az ügyet bíróság elé kell vinni. Harrynek december 29-ig kell fizetnie az újságnak.

Harry ügyvédjei azzal érveltek, hogy az eredeti cikk rágalmazó volt, és azt a becsületessége és integritása elleni támadásnak nevezték. Szerintük a cikk azt sugallta, hogy Harry hazudott, és megpróbálta titokban tartani a nyilvánosság előtt a rendőri védelmének visszaállításáért folytatott jogi csatájának részleteit.

Az ANL ellentmondott állításának, és ügyvédjei azzal érveltek, hogy a cikk őszinte véleményt fogalmazott meg, és nem okozott súlyos kárt Harry hírnevének.

Ha nem sikerül megegyezésre jutnia a feleknek, a rágalmazási perre jövő év májusa és júliusa között kerül sor.

(Borítókép: Harry herceg 2023. szeptember 14-én. Fotó: Max Mumby / Indigo / Getty Images Hungary)

Rovatok