Index Vakbarát Hírportál

A többi utas szeme láttára erőszakolt meg egy nőt a metrón egy londoni férfi

2023. december 12., kedd 15:02

Börtönbe került egy férfi, aki a londoni metróban egy reggeli forgalmas járaton a többi utas szeme láttára megerőszakolt egy nőt.

Ryan Johnston szexuálisan bántalmazott, majd megerőszakolt egy 20 éves nőt, aki hazafelé tartott a Piccadilly Line metróvonalon – írja a Sky News.

Egy 11 éves fiával utazó francia állampolgár szemtanúja volt a támadásnak, és jelentette azt a rendőrségnek. A támadást azonban nem rögzítette a térfigyelő kamera, így a rendőrök nem tudták azonosítani az áldozatot a támadás idején.

A 37 éves Ryan Johnstont pénteken kilenc év börtönbüntetésre ítélték. Nemi erőszakkal, nemi erőszak kísérletével és kétrendbeli szexuális erőszakkal, valamint közszeméremsértéssel vádolták. 

Az esküdtszék a kéthetes tárgyalás után mind az öt vádpontban bűnösnek találta Johnstont. Emellett határozatlan időre felkerült a szexuális bűnözők nyilvántartásába.

Johnston már korábban követett el hasonló bűncselekményt,

akkor két nőt üldözött a házukig. Dörömbölt az ajtajukon, és bedugta a kezét a postaládán, de miután a nőknek sikerült biztonságban bejutniuk, végül távozott.

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20 számon, vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található:  http://vansegitseg.im.gov.hu

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.

Rovatok