Index Vakbarát Hírportál

Letartóztatták a férfit, aki kihegyezett fogkefével ölt volna meg egy ügyészt

2023. december 13., szerda 16:06

Börtöncellájában készített szúró-vágóeszközzel gyilkolta volna meg az ellene eljáró ügyészt egy férfi Hajdú-Bihar vármegyében, ám egy ellenőrzés alkalmával lebukott 2017-ben, később mégis sikerült külföldre szöknie. Európai elfogatóparancs alapján azonban idén nyáron elfogták, most pedig elrendelték a letartóztatását is.

Elrendelték annak a férfinak a letartóztatását, aki meg akarta ölni a vele szemben eljáró ügyészt egy saját kézzel készített fogpiszkálókból, fogkefe nyeléből és borotvapengékből álló eszközzel – közölte az MTI.  

Emberölés előkészületének bűntette miatt rendelte el a Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírója a férfi letartóztatását. A gyilkossági kísérlet még 2017-ben történt, azonban a büntetőeljárárás alatt a férfi külföldre szökött, akit az Egyesült Királyságban fogták el és szállították vissza Magyarországra idén augusztusban. 

Mindent saját kezűleg készített el

A gyanúsított 2017 novemberében a Hajdú-Bihar Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben töltötte büntetését, ahol fogpiszkálókból szúró eszközt, valamint egy fogkefe nyelének megolvasztásával és kihegyezésével továbbá borotvapengék hozzáerősítésével szúró- és vágóeszközt készített, majd a cipőjébe rejtette. Azt tervezte, hogy amíg kiszállítják a meghallgatásra, megöli a vele szemben eljáró ügyészt és megszökik az ügyészségről, azonban az indulás előtt még ellenőrzésen esett át, lebukott és elvették tőle az eszközöket. 

Nemsokkal később, 2018-ban a gyanúsítottal szemben egy  folyamatban lévő büntetőügyben elrendelték a férfi bűnügyi felügyeletét, azonban mielőtt felhelyezték volna rá a nyomkövetőt külföldre szökött. Végül európai elfogatóparancs alapján az Egyesült Királyságban fogták el. Jelenleg több büntetőeljárás is folyamatban van a férfival szemben.

Rovatok